Stress barometer som peger på "maximum" coaching til dig

10 råd til stress

Her er 10 gode råd til stresshåndtering.

10 gode råd til stress

Gode råd mod stress

Gode råd mod stress, 10 stk. i alt, rådene er ikke i en prioriterede rækkefølge, du bruger dem, i den rækkefølge som passer dig og giver mening for dig. Du vælger det råd som passer dig først, læs det igennem hver dag i en uge. Vælg så et andet råd og gør det samme osv.

  1. Mærk dine stresssignaler

Lyt til din krop.
Din krop er dit stresstermometer. Ved at mærke dine stresssignaler, opnår du, at stoppe i tid og finder den eller de egentlige stressårsager. Stresssignalerne er som et trafiklys (rød/gul/grøn).

De røde signaler.
Glemmer ting / fraværende.
Eksem / sygdom forværres.
Uforklarlige smerter.
Mindre social.
Aggressiv.
Mave- og tarmproblemer.
Blødningsforstyrrelser (kvinde)
Røde signaler søg altid læge!

De gule signaler.
Træthed.
Sover dårligt om natten.
Tænker hele tiden.
Uro i kroppen.
Indre modstand / modvilje.
Irritabel.
Lettere til tårer
Indesluttet.
OBS signalerne kan skyldes andet end stress.

De grønne signaler.
Midlertidig hjertebanken.
Midlertidig rysten eller tics.
Sveder.
Tørhed i munden.
”Sommerfugle i maven”
Knugen i brystet / maven.
Tissetrang.
Anspændthed.
OBS signalerne kan skyldes andet end stress.

  1. Vær fysisk aktiv.

Fysiks aktiv.
Fysiks aktivitet er godt, du forbrænder stresshormoner, du bliver i bedre humør, du forebygger sygdomme, du genopbygger din hjerne efter alvorlig stress.
Det skal være en moderat form for fysisk aktivitet. Gør det helst 20 til 30 min om dagen.

  1. Slap af mentalt.

Slap af.
Du skal give slip på dine bevidste tanker, tømme hovedet. Mental afslapning gør, at du får styr på dine tanker, du styrker din intuition og forebygger stress.

  1. Sov nok.

Få søvn.
Stress går ofte ud over søvnen. Prøv at gå i seng før kl. 22, nok søvn gør at du er frisk om dagen, fungere bedre mentalt, samt du er gladere.

  1. Skriv alt ned.

Skriv ned.
Når du er stresset, brug ikke din hjerne som opslagstavle, du aflaster din hjerne ved at skrive ned. Når du skriver ned, så får du er bedre overblik, du frigiver mentale ressourcer og kan fjerne mange bekymringer.

  1. Prioriter.

Vælg de vigtigste ting.
Når du er stresset, har du behov for at prioritere. Ved at prioritere opnår du at nå meget mere, samt du undgår at skubbe vigtige ting foran dig, du opnår også at få en værdiafklaring.
Hvordan prioriterer du så. Hver eftermiddag når du forlader dig arbejde, skal du skrive en to-do-liste for den næste dag, det er her du prioritere opgaverne. Gør altid de 3 vigtigste ting hver dag.

  1. Se på det gode.

Se det gode.
Du skal flytte fokus på de ting du har nået. Se på det som et glas med vand er glasset ”halvtomt” eller ”halvfyldt”, lær at se det som halvfyldt. Når du ser det gode du har opnået, så bliver du gladere andre bliver glade for dig og du undgår stress. Du kan f.eks lave en ”Glædesbog” hvilke jeg kan hjælp dig med hvis du starter i et forløb hos mig.

  1. Vær proaktiv.

Gør noget.
Gør noget aktivt eller sig nej, hjælp eller pyt, ved at gør det opnår du at tage ansvar for dig selv. Se muligheder som du ikke så før, samt du brænder ikke inde med ting og undgår stress. Jeg kan lærer dig at bruge de handlemuligheder du har, så du ikke bliver stresset.

  1. Pas godt på dig selv.

Pas på.
Du er den vigtigste person i dit liv.
Ved at passe på dig selv opnår du at du er mere for din familie og mere for dit arbejde samt du lever længere. Lær hvordan du passer på dig selv.

  1. Få et ”helt” liv.

Helt liv.
Ved at få et ”helt” liv bliver du lykkeligere og du bliver robust overfor stress og et bedre forhold til andre mennesker. Du skal bruge livshjulet til at finde de områder hvor du skal sætte ind. Jeg kan hjælp dig med at afklare det hvis du går i et forløb hos mig.