Kvinde som sidder i yoga position, mens opgaverne flyver rundt om hovedet på hende.

Få stressen ud af kroppen

Få stressen ud af kroppen

1 Dyrk fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er med til at brænde dine stresshormoner af. Du bør være fysisk aktiv i 30 minutter hver dag, gå en tur i fitnesscenteret, løb en tur eller en gang power-walke eller andet som får de puls op, de vigtigste er at du gør noget. Bonus ved motion er også at du kommer i bedre humør samt der frigives en masse stoffer i kroppen som hjælper dig i din kamp mod stressen.

2 Slap af mentalt

Slap af mentalt, stop dine stresstanker. Din hjerne kan ikke komme sig så længe du ikke har stoppet dine stresstanker. Tøm din hjerne for tanker så den kan slappe af. Det kan være svært men med tiden bliver dette nemmere, brug meditation, find guidet meditationer på youtube eller spotify eller andre medier, søg efter meditationsmusik eller guidet meditation. Du skal finde et tidspunkt på dagen hvor du har fred og ro i ca. 30 til 60 min hvor du kan meditere. Før du går i gang, skal du skrive dine tanker ned, så du har tømt hovedet før du mediterer. Når du mediterer kan der ske det at der dukker tanker op som forstyrre, de skal skubbes væk, ud til højere med dem.

3 Sov godt

En god nats søvn er også en af de bedste kurer mod stress. Der er et par ting som er vigtige for en god nats søvn, undgå koffeinholdige drikke før du skal i seng gerne tre timer før du skal sove. Dyrk ikke motion tre til to timer før du skal sove, undgå for meget fjernsyn eller anden elektronisk underholdning. Læg din hovedpude køligt inden du skal sove. Har du problemer med at falde i søvn pga. for mange tanker, skal du huske dem til næste dag, skriv dem ned, så tømmer du hovedet så din hjerne kan slappe af og du kan sove.

4 Spis sundt

Spis sundt, ja det skal vi altid, stress er også hårdt for kroppen, der bliver tæret på energien og immunsystemet er nede. Derfor spis ekstra sundt og drik masser af vand.

5 Grin og syng

Et rigtigt godt grin frigiver masser af hormoner som hjælper på at reducere stresshormoner. Syng i badet eller hvor du har lyst og ikke genre noget. Sang hjælper også på at reducere stresshormoner. Find noget der får dig til at grine film tv-serie eller anden underholdning.

6 Velvære og intimitet

Kropskontakt gør noget godt for dig rent hormonelt som reducere stresshormoner. Intimitet er godt mod stress, hold i hånd, få et kram eller endnu tættere kontakt med en person som er tæt på dig. Velvære f.eks. boblebad eller sauna, få fod eller ansigtsmassage, eller endnu bedre kropsmassage. Alle de overnævnte ting er bare noget at det bedste mod stress.

 

7 Hold fri

Hold dig mindst en ugentlig fridag hvor mobilen er slukket og e-mail ikke bliver tjekket. Du skal ikke planlægge en masse på en sådan ugentlig fridag hold dig til ting du kan lide fritidsinteresser eller en hobby. Din hjerne slapper af når du gør de ting du kan lide.

Opsummering

7 ting du kan gøre for at stress af 1. Dyrk fysisk aktivitet. 2. Slap af mentalt. 3. Sov godt. 4. Spis sundt. 5. Få et godt grin og syng højt. 6. Søg velvære og intimitet. 7. Hold en ugentlig fridag.

Hvis du er meget stresset, skal du være tålmodig, det tager tid og husk at mærke efter hvordan du får det når du følger mine råd og anerkend dig selv for det vigtige arbejde du gør får at få det bedre. Kontakt mig for mere information og hjælp så du kan komme ud af din stress.

Lars Augsburg